Jernalderferie

Fortidsfamilie

Det "simple liv" er populært
Vil du også holde en spændende ferie i oldtiden?

Oldtidsferie
Familierne, som tilmelder sig, tilbringer en uge i de lerklinede og stråtækte huse med håndværk og madlavning som for 2000 år siden. Ved siden af de mange daglige gøremål i landsbyen følger der også et helt specielt job med i aftalen med Hvolris. Familierne står til rådighed for turisterne og fortælle om, hvordan det er at bo i sådan et hus, grutte mel, røre smør, passe dyr, samle urter, lave mad over bål og sove på fåreskind.
Kunne du tænke dig at opleve det simple liv, som jernalderbonden levede for 2000 år siden netop på Hvolris bakkedrag? Så har du muligheden for en helt unik ferie.

Jernalderferie

Vilkårene for at blive fortidsfamilie i sommer- og efterårsferien:
Hvolris Jernalderlandsby stiller ingen krav til uddannelse eller lignende, men vi forventer, at de familier/personer, der tilmelder sig, er villige til at sætte sig ind i den grundlæggende viden om det jernaldermiljø, de kommer til at bo i, samt fortælle om det til de besøgende. Der udleveres materiale om jernalderferie ved tilmelding.

Det er en fordel, at I tilmelder jer i en større gruppe på 3-8 personer, f.eks. en familie med far, mor, børn og/eller bedsteforældre. Børnene skal have en alder, hvor de kan klare at være i nærheden af åben ild osv. uden konstant overvågning.

Vi prioriterer familier, som kan blive i jernalderen en hel uge. Der kan dog af og til være mulighed for kortere ophold efter aftale.
I efterårsferien (uge 42) er der mulighed for at bo i landsbyen i tre dage (tirsdag, onsdag, torsdag).

Pris: Prisen for ophold og jernaldermad er kun 700 kr. ,- pr. uge pr. person. Eller 100 kr. pr. døgn. pr. person. Børn under 8 år er gratis.
Hvis du kunne tænke dig at blive jernalderfamilie, så kontakt os hurtigst mulig. Du kan ringe til Hvolris Jernalderlandsby på tlf. 87 87 32 45 eller send en mail til: hvolris@viborg.dk

Download mappe til Jernalderferie:

Mappe til jernalderfamilier - pdf

Man kan også vælge sig et jernaldernavn.

Familie omkring et bord

 

Sidst opdateret: 16.05.2019